top of page

ВЖЕ ВІД ЗАВТРА ВСТУПАЮТЬ В ДІЮ НОВІ ОБМЕЖУВАЛЬНІ ЗАХОДИ НА ПЕРІОД КАРАНТИНУ

З 6 квітня уряд посилив карантинні заходи.

На урядовому порталі оприлюднили роз'яснення щодо затверджених Постановою Кабміну №211 обмежувальних заходів.



📌Чому запровадили правило носити з собою документи, що посвідчують особу? ✅Наявність у людини документів дозволить перевірити, чи не мусить вона бути на самоізоляції, або в обсервації. А також це дасть можливість органам правопорядку застосовувати адміністративну відповідальність для порушників правил карантину.

📌Чи можна ходити по вулиці без маски? ✅В Постанові №211 сказано, що в усіх громадських місцях ви маєте бути в масці чи респіраторі. ◾Громадське місце - частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під'їзди, підземні переходи, стадіони; парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше). Урядовці рекомендують перебувати на вулиці в масці, оскільки у будь-який момент людина може опинитись на території, яка підпадає під визначення «громадське місце».

📌Навіщо запроваджується обов’язковий масковий режим? ✅Враховуючи темпи розповсюдженя коронавірусної хвороби всі люди розглядаються як потенційно інфіковані. Маска запобігає можливому інфікуванню оточуючих.

📌Яка відповідальність за порушення правил карантину? Чи можуть мене оштрафувати за похід в парк чи відсутність маски? ⚠Можуть. За порушення правил карантину – штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн. А якщо ви порушуєте санітарні правила та норми щодо запобігання інфекційним захворюванням, може бути й кримінальна відповідальність.

📌Чи закривають церкви на період карантину? ✅Уряд не закриває церкви, проте масові та релігійні заходи заборонені.

📌Хто контролюватиме дотримання заходів карантину? Чи буде поліція стояти на входах в парки? ✅Контроль за дотриманням правил карантину в публічних місцях буде здійснювати МВС та Нацгвардія.

📌Чи можна ходити по вулиці втрьох? ✅Вулицею можна пересуватися лише вдвох. Виняток – супроводження дітей незалежно від їх кількості.

📌В якому випадку людям старшим 60 років можна тепер виходити на вулицю? ✅Люди старше 60 років поки що мають сидіти вдома. Вони відносяться до групи підвищеного ризику, відтак - потребують самоізоляції.

📌А якщо вони не мають близьких людей молодшого віку, які можуть про них піклуватися? ✅Люди, що знаходяться на самоізоляції (крім хворих на COVID-19) та про яких немає кому подбати, дозволено відвідувати магазини та інші місця торгівлі, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції.

📌Чи можна буде гуляти навколо будинку? ✅Це не заборонено, але діють інші обмеження: не можна пересуватися групами більше двох осіб та ходити в парки/сквери, зони відпочинку тощо.

📌Чи дозволено виходити на вулицю з дітьми? Чи можна дітям молодше 14 років виходити самим на вулицю? ✅Дітям до 14 років рекомендовано виходити на вулицю тільки у супроводі батьків чи опікунів.

📌Чи можна ходити в парк чи сквер? ✅Відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон забороняється. Це дозволяється лише у випадку, якщо вам потрібно вигуляти домашню тварину, або через службову необхідність.

📌Як тепер вигулювати домашніх тварин? ✅Як і раніше ви можете вигулювати домашніх тварин, проте не більше ніж вдвох. Вигул домашніх тварин в парках та скверах дозволяється лише однією людиною.

📌Коли діти знову підуть у школу? ✅Заходи карантину наразі діють до 24 квітня, а тому всі освітні заклади переведені в онлайн. За ініціативи Президента починає працювати проект «Всеукраїнська школа онлайн». Старт трансляції – 6 квітня.

📌Чи правда, що магазини, банки та аптеки мають забезпечувати відвідувачів масками або респіраторами? ✅Ні, це неправда. Установи та магазини, робота яких дозволена у період карантину, мають лише контролювати, щоб відвідувачі перебували у будівлях та на території закладів виключно в масках та респіраторах. Обов’язок забезпечення себе масками покладається на відвідувачів.

21 перегляд0 коментарів
bottom of page