top of page

Круглий стіл на тему: “Новели, які передбачає Кодекс України з процедур банкрутства”

19 лютого 2020 року на юридичному факультеті СНУ імені Лесі Українки за ініціативою Господарського суду Волинської області було проведено круглий стіл на тему «Новели, які передбачає Кодекс України з процедур банкрутства», присвячений правовому регулюванню процедур банкрутства за новим Кодексом.



З вітальним словом виступив Голова Господарського суду Волинської області Шум Микола Сергійович, який ознайомив присутніх із темою та метою круглого столу, а також побажав учасникам плідної роботи. Від юридичного факультету із вітальним словом виступив Декан факультету к.ю.н. Демчук Антон Михайлович, який привітав учасників круглого столу.

В ході круглого столу були висвітлені питання законодавчого регулювання процедури банкрутства в світлі набрання чинності КУзПБ, а саме:

З доповіддю на тему: «Становлення законодавства про банкрутство в Україні» виступив доцент кафедри цивільно-правових дисциплін, к.ю.н. Гофман Юрій Богданович. Доповідач висвітлив питання становлення законодавства про банкрутство в незалежній Україні, а також навів приклади законодавчого регулювання визнання банкрутом фізичних осіб за законодавством європейських країнах, на прикладі законодавства Республіки Польща.

Арбітражний керуючий, адвокат Рабан Микита Тарасович виступив із доповіддю на тему: «Правовий статус кредиторів та арбітражного керуючого згідно з Кодексом України з процедур банкрутства». Доповідач розповів про законодавче регулювання діяльності арбітражних керуючих, їхню практичну діяльність та роль у процедурі банкрутства за новим законодавством.

Адвокат Пилипчук Ірина Юріївна представила доповідь на тему: «Судові процедури та їх ефективність через призму нового Кодексу України з процедур банкрутства». В доповіді Ірина Юріївна представила увазі присутніх окремі новели Кодексу України з процедур банкрутства, що набрав чинності 21 жовтня 2019 року.

Помічник судді Боснюк Юлія Павлівна представила увазі присутніх доповідь на тему: «Інститут неплатоспроможності фізичної особи». Доповідач розповіла про умови та процедури визнання банкрутом фізичних осіб та умови звільнення їх від фінансової відповідальності перед кредиторами, що є найбільшою новелою Кодексу України з процедур банкрутства.

Виголошені доповіді викликали чимало запитань до доповідачів, доволі жваві дискусії та обговорення усіма присутніми актуальних питань останніх змін у законодавстві про банкрутство в Україні.

У заході взяли участь Голова Господарського суду Волинської області, судді, арбітражні керуючі, адвокати, викладачі та студенти юридичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Підсумком заходу стало узагальнення обговорюваної проблематики Головою Господарського суду Волинської області Шумом Миколою Сергійовичем та Деканом факультету Демчуком Антоном Михайловичем, які наголосили на актуальності та необхідності у майбутньому проведення подібних заходів, які будуть об’єднувати у дискусіях юристів практиків, викладачів та студентів юридичного факультету.

233 перегляди0 коментарів
bottom of page