top of page

Перші успіхи студентів юридичної клініки Ad Astra в боротьбі з дискримінаційними проявами на Волині



Як повідомлялось раніше, в юридичну клініку звернулась жителька Ратнівського району громадянка К., яка звернулась в юридичну клініку, з питанням захисту її прав, оскільки органи соціального захисту відмовили їй в призначенні соціальних виплат на членів її малозабезпеченої сім’ї, з тих підстав, що нею до заяви на призначення соціальної допомоги не подано реєстраційні номери платників податків на двох неповнолітніх дітей, які через свої релігійні переконання не змогли відмовитись від присвоєння цих номерів із-за відсутності в них паспортів.

Правову допомогу, під наглядом керівника юридичної клініки Віталія Єлова, надавали студенти-консультанти юридичної клініки Віта Місько та Наталія Кобернюк.

Вони підготовили консультацію, в якій запропонували клієнтці способи захисту її прав, в тому числі звернутися до суду з позовом про визнання рішення органів соціального захисту неправомірним.

На прохання клієнтки, студентами було підготовлено позов до органу соціального захисту та подано на вирішення Волинського окружного адміністративного суду, а згодом на пропозицію суду, ними підготовлено відповідь на відзив відповідача.

І вся команда юридичної клініки, чекала на вирішення цього позову, адже це

була перша справа у Віти та Наталії, та й перша справа юридичної клініки в цьому навчальному році.

І ось нарешті новина. Робота студентів увінчалась успіхом. Суд зважив на доводи викладені студентами в позові та задовільнив його.

Зокрема, суд вирішив визнати протиправним та скасувати рішення Управління соціального захисту населення Ратнівської районної державної адміністрації про відмову в призначенні державної соціальної допомоги малозабезпеченій сім`ї клієнтки К. від 10 вересня 2020 року. А також стягнув за рахунок бюджетних асигнувань Управління соціального захисту населення Ратнівської районної державної адміністрації на користь клієнтки К. витрати по сплаті судового збору в розмірі 840,80 грн.


РІШЕННЯ СУДУ
.docx
Download DOCX • 20KB


173 перегляди0 коментарів
bottom of page